Kat
Kat Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
Pandispanya
için; 4 yumurta
1 su
bardağı şeker
1,5 su bardağı un(yaklaşık)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İçine;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Üstüne;
1 paket kakaolu pasta kreması
Süt, pasta süsü
Yapılışı;
Yumurtayı şekerle
beraber, krema gibi oluncaya kadar, mikserle
çırpıyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip, keki fazla söndürmeden yavaşça
karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş klasik fırın tepsisine yayıyoruz. 180
derecede pişiriyoruz. Fırından çıkar
çıkmaz, kağıttan kolay çıkması ve rulo
yaparken kırılmaması için , kağıdıyla beraber rulo yapıp, üstünü nemli bezle
örtüp, 5,6 dk. bekletiyoruz. Sonra pastayı açıp, enine doğru 6 eşit parçaya
kesiyoruz. İçine kremşantisini sürüp, 6 tane rulo yapıyoruz. Ruloları resimdeki
gibi en altta 3, üstüne 2, en üste 1 tane koyarak kat kat dizip, pasta kreması ile her yerini
kaplıyoruz. Kalan kremşanti ve pasta süsleri ile, üstünü istediğimiz şekilde süslüyoruz. Yaşpasta hazır..
Afiyet olsun…
![]() |
rulo yaşpasta |