Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


 Kaplumbağa ve ahtapot  kurabiyeler

Malzemeler

125 gr. Tereyağı veya margarin

1 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 fincan sıvıyağ

1,5  y.k kakao

1 çay kaşığı k.tozu

Aldığı kadar un

Yapılışı; Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri  ve nişasta ile yoğuruyoruz. Yumurta, sıvıyağ, kabartma tozunu ve azar azar ununu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun yarısını ayırıp, kakao ile özleşene kadar yoğuruyoruz. Küçük küçük yuvarlaklar yapıp, kaplumbağanın ayaklarını ve başını, kakaolu hamurla da gövdesini yapıp, üstüne koyuyoruz. Ahtapot için önce beyaz hamurdan yuvarlak yapıp, ortasını çukur yapıyoruz. Kakaolu hamurdan yuvarlak yapıp, çukura koyup, bacaklarını başının kenarından,  gelişigüzel olarak koyuyoruz. Tepesine hamurla gözlerini yapıyoruz.  İstediğimiz şekilleri yaptıktan sonra , 180  derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.     Afiyet olsun..

kaplumbağa ve ahtapot kurabiye