Milföylü Tarifler
Milföy hamurundan ne yapsam diye
düşünüyorsanız, bir de bu tarif ve şekilleri denemelisiniz. Lezzet açısından
zaten çok iyi, farklı sunumuyla da
beğeneceğinizi umuyorum. Bu tarifler için ölçü vermiyorum. İstediğiniz ya da
gerektiği kadar yapılacağı için, değişecektir. O zaman gerekli malzemelere bakalım;
Malzemeler
Milföy hamuru
Sarelle
Yumurta sarısı
Beyaz peynir, maydanoz
Sucuk veya sosis
Burgu peynir
Yapılışı;
Sarelleli milföy için, hamurları merdaneyle biraz inceltiyoruz. Bir milföye kenarlarına
sürmeden çikolatayı sürüp, üstüne diğer milföyü koyuyoruz. Bıçakla resimdeki gibi kesiyoruz. Her parçayı iki ucundan birleştirip ,uç kısımlarını ortada birleştiriyoruz.
![]() |
sarelleli milföy |
börekleri için milföy hamurunu yuvarlak bir kalıpla çıkarıp, kalıplara yerleştiriyoruz. İçini, küçük küçük dilimlenmiş sucuk ve burgu peynirle dolduruyoruz. Eğer muffin kalıbınız yoksa, fırına dayanıklı, kalın ve küçük porselen kaselerinizin, her yerini yağlı kağıtla kaplayıp, milföy hamurunu içine yerleştirerek te yapabilirsiniz. Milföyün kalan kenarlarını elimizde yuvarlayıp, tekrar açıp, istediğiniz şekilde kapak gibi süsleyip, üstüne koyabilirsiniz ve hoş bir görünüm yapabilirsiniz.
Peynirli milföy böreklerini de resimdeki gibi
kalıplarla 2’şerli olarak şekiller
çıkarıp, iç harcını koyup,
üstünü diğer parçasıyla kapatıyoruz. .
Yumurta sarılarını sürüp, 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
J Afiyet olsun…
![]() |
milföylü tarifler |