Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


İrmikli Tatlı Tarifi

Malzemeler

125gr. Margarin (eritilmiş)

1 çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı su

1,5 çay bardağı irmik

1 çay kaşığı karbonat

20-25 tane fındık

Aldığı kadar un

Şerbeti için; 2 su bardağı şeker

2,5  su bardağı su, 5,6 damla limon

Yapılışı; Şerbeti 10 dk. kısık ateşte kaynatıp, limonu ekledikten sonra aygazdan alıp, ılımaya bırakıyoruz.  Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp, un ekleyerek  yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Merdane ile 1 cm. kadar açıp, kalıplarla istediğimiz şekilleri çıkarıp, ortasına fındık koyuyoruz. 175 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Ilıktan biraz sıcak şerbeti, fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı gidince tatlıya döküyoruz. Afiyet olsun…

irmikli tatlı tarifi