İrmikli
Tatlı Tarifi
Malzemeler
125gr. Margarin (eritilmiş)
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
1,5 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
20-25 tane fındık
Aldığı kadar un
Şerbeti
için; 2 su bardağı şeker
2,5 su
bardağı su, 5,6 damla limon
Yapılışı;
Şerbeti 10 dk. kısık ateşte kaynatıp, limonu ekledikten
sonra aygazdan alıp, ılımaya bırakıyoruz. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp, un
ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Merdane ile 1 cm. kadar açıp, kalıplarla istediğimiz şekilleri çıkarıp,
ortasına fındık koyuyoruz. 175 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Ilıktan biraz sıcak şerbeti, fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı gidince
tatlıya döküyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
irmikli tatlı tarifi |