Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

 

Baklava Yufkasında Kurabiye

Malzemeler

100 gr. Tereyağı(yumuşamış)

1 su bardağına yakın pudra şekeri

1 yumurta

1 fincan sıvıyağ

Vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı dolusu kakao

Aldığı kadar un

Sarmak için; 4 tane baklava yufkası

3,4 kaşık sıvıyağ
baklava yufkasında kurabiye
 

Yapılışı; Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp,  hamur elimize yapışmayana kadar un ekleyerek, yoğuruyoruz. Baklava yufkasını tezgaha serip, fırça ile çok az yağlıyoruz.  2. ve 3  yufkayı da  yağlayarak üst üste koyup, son yufkayı üstüne koyuyoruz. Kurabiye hamurunu yağlı  kağıdın   üstünde, merdane ile  yufkanın boyutunda açıyoruz. Hamuru yufkanın üzerine yerleştirip,  rulo yapıyoruz. Ruloyu poşete sarıp, 20-25 dk. kadar, yani dilimlenecek katılığa gelene kadar buzlukta bekletiyoruz. Sonra 1 cm. kalınlığında dilimler kesip, tepsiye dizip, 180 derecede,  önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Soğuyunca fıstık ve pudra şekeri ile süslüyoruz.

 Kurabiye ağızda dağılırken, çıtır çıtır baklava yufkası  ile daha da güzel bir  lezzet  oluşuyor. Umarım siz de beğenirsiniz.. Deneyenlere afiyet olsun…
baklava yufkasında kurabiye