Baklava
Yufkasında Kurabiye
Malzemeler
100 gr. Tereyağı(yumuşamış)
1 su bardağına yakın pudra şekeri
1 yumurta
1 fincan sıvıyağ
Vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı dolusu kakao
Aldığı kadar un
Sarmak için; 4 tane baklava yufkası
3,4 kaşık sıvıyağ
![]() |
baklava yufkasında kurabiye |
Yapılışı;
Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp, hamur elimize yapışmayana kadar un ekleyerek,
yoğuruyoruz. Baklava yufkasını tezgaha serip, fırça ile çok az yağlıyoruz. 2. ve 3
yufkayı da yağlayarak üst üste
koyup, son yufkayı üstüne koyuyoruz. Kurabiye hamurunu yağlı kağıdın
üstünde, merdane ile yufkanın
boyutunda açıyoruz. Hamuru yufkanın üzerine yerleştirip, rulo yapıyoruz. Ruloyu poşete sarıp, 20-25
dk. kadar, yani dilimlenecek katılığa gelene kadar buzlukta bekletiyoruz. Sonra
1 cm. kalınlığında dilimler kesip, tepsiye dizip, 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Soğuyunca fıstık ve pudra şekeri ile süslüyoruz.
Kurabiye ağızda dağılırken, çıtır çıtır
baklava yufkası ile daha da güzel
bir lezzet oluşuyor. Umarım siz de beğenirsiniz..
Deneyenlere afiyet olsun…
![]() |
baklava yufkasında kurabiye |