Köstebek
Pastası Tarifi
Malzemeler
4 yumurta
2 fincan şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu, vanilya
Aldığı kadar bardağı un
İçi
için; Kremşanti, süt, muz
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri katıp, unu azar
azar ekleyerek çırpıyoruz. Klasik kek kıvamında bir kek hamuru hazırlayıp, ince
olarak pişmesi için dikdörtgen ya da geniş
tepsiye, yağ sürüp döküyoruz. 180
derece fırında pişiriyoruz. Bir paket
kremşantiyi üstündeki ölçüye göre çırpıyoruz. Kek ılıyınca pasta tabağı
büyüklüğünde yuvarlak çıkarıyoruz. Muzu ince dilimleyip üzerine diziyoruz.
Kremşantiyi de üstüne sürüyoruz. Kekin kalanlarını robotta çekip, pastamızın
üzerini kapatıyoruz. Üstünü pasta süsleriyle süslüyoruz.
Eğer yuvarlak bir kek kalıbında pişirirseniz,
kekin içini kaşıkla kase gibi çıkarıp, aynı işlemleri yapıyoruz. JAfiyet olsun..
![]() |
köstebek pasta |