Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Köstebek Pastası Tarifi

Malzemeler

4 yumurta

2 fincan şeker

1 çay bardağı  süt

1 çay bardağı sıvıyağ

3  yemek kaşığı kakao

Kabartma tozu, vanilya

Aldığı  kadar  bardağı un

İçi için; Kremşanti, süt, muz

Yapılışı; Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri katıp, unu azar azar ekleyerek çırpıyoruz. Klasik kek kıvamında bir kek hamuru hazırlayıp, ince olarak pişmesi için dikdörtgen ya da geniş  tepsiye, yağ sürüp  döküyoruz. 180 derece  fırında pişiriyoruz. Bir paket kremşantiyi üstündeki ölçüye göre çırpıyoruz. Kek ılıyınca pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlak çıkarıyoruz. Muzu ince dilimleyip üzerine diziyoruz. Kremşantiyi de üstüne sürüyoruz. Kekin kalanlarını robotta çekip, pastamızın üzerini kapatıyoruz. Üstünü pasta süsleriyle süslüyoruz.

Eğer yuvarlak bir kek kalıbında pişirirseniz, kekin içini kaşıkla kase gibi çıkarıp, aynı işlemleri yapıyoruz. JAfiyet olsun..

köstebek pasta