İki
Renkli İrmikli Muhallebi
Yapması kolay, yemesi daha da kolay bu
muhallebi tarifini, yarım ölçü olarak
veriyorum. Yaptığım gün yemeyi seviyorum ben, bu nedenle az yapıyorum. Siz aynı
oranla ölçüleri 2 kat artırarak hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1,5 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı;
Bir tencereye süt, şeker, irmiği koyup orta ateşte
karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kaynayınca altını kapatıp, vanilyayı
ekleyerek karıştırıyoruz. Muhallebinin yarısına kakaoyu koyup, karıştırıyoruz.
Tabağa önce beyazını, üstüne kakaolu
muhallebiyi koyup 1-2 saat soğuttuktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun..
![]() |
irmikli muhallebi |