Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Pratik Peynirli Börek

Malzemeler

Hemen bir paket baklava yufkasını marketten alıyoruz. Önce yufkamızla börek yapıp, kalanıyla da tatlı yapalım. İster yemeğin yanına, ister kahvaltıya ya da aniden gelen misafirlerimize çayımız demlenene kadar kısa bir sürede hazırlayabileceğimiz, lezzetli bir börek tarifi .  Buyrun bakalım tarifimize:

Malzemeler

18 adet hazır baklava yufkası

400 gr. Beyaz peynir

Maydanoz

Yufkaya sürmek için;1 su bardağı süt

1 çay bardağı soda

1 fincan sıvıyağ

1 yumurta

Yapılışı; Bu tarifle  3’ erli yufkayla hazırlanan  6 tane uzun  rulo börek çıkıyor. Piştikten sonra 3’er dilim olarak kesiyoruz.  Klasik siyah fırın tepsilerine göre ayarladım. Siz ölçüleri artırabilir veya azaltabilirsiniz. Yufkayı tezgaha açıp, süt, soda, sıvıyağ ve yumurtayla hazırladığımız harcı, fırça ile  her yerine sürüyoruz. Üstüne ikinci yufkayı serip, yine sütlü harcı sürüyoruz. Üçüncü yufkayı serip, harcı sürmeden kısa kenarına peynirli harcı koyup, gevşek olacak şekilde rulo yapıyoruz. Bu şekilde bütün börekleri hazırlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Kalan sütlü harcı böreklerin üzerine sürüp, 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..
pratik peynirli börek