Pratik Peynirli Börek
Malzemeler
Hemen bir paket baklava
yufkasını marketten alıyoruz. Önce yufkamızla börek yapıp, kalanıyla da tatlı yapalım. İster yemeğin yanına, ister kahvaltıya ya da
aniden gelen misafirlerimize çayımız demlenene kadar kısa bir sürede
hazırlayabileceğimiz, lezzetli bir börek tarifi . Buyrun bakalım tarifimize:
Malzemeler
18 adet hazır baklava
yufkası
400 gr. Beyaz peynir
Maydanoz
Yufkaya sürmek için;1 su
bardağı süt
1 çay bardağı soda
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı; Bu tarifle 3’ erli yufkayla hazırlanan 6 tane uzun rulo börek çıkıyor. Piştikten sonra 3’er dilim
olarak kesiyoruz. Klasik siyah fırın
tepsilerine göre ayarladım. Siz ölçüleri artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Yufkayı tezgaha açıp, süt, soda, sıvıyağ ve yumurtayla hazırladığımız harcı,
fırça ile her yerine sürüyoruz. Üstüne
ikinci yufkayı serip, yine sütlü harcı sürüyoruz. Üçüncü yufkayı serip, harcı
sürmeden kısa kenarına peynirli harcı koyup, gevşek olacak şekilde rulo
yapıyoruz. Bu şekilde bütün börekleri hazırlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye
diziyoruz. Kalan sütlü harcı böreklerin üzerine sürüp, 190 derece fırında
kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..
![]() |
pratik peynirli börek |