Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Simit Poğaça Tarifi

Malzemeler

150 gr. Margarin

2 yumurta(sarısının biri üstüne)

1 su bardağı ılık su

2 yemek k. şeker

1 paket yaşmaya 

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçine; Beyaz peynir veya kaşar peynir

Üstüne; Kavrulmuş susam

Yapılışı; Hamur yoğurma kabımıza 2 bardak kadar un koyup, ortasını havuz gibi açıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, tuzu, şekeri, ılık suda erittiğimiz mayayı ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri iyice karıştırıp, un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üstünü kapatıp, yarım saat kadar dinlendiriyoruz.  Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp, çay tabağı kadar açıyoruz. Peyniri koyup, kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Üstlerine yumurta sarısı   sürüp, bolca kavrulmuş susam döküyoruz. 15-20 dakika tepsi mayası için bekletip,    200 derece fırında pişiriyoruz.

Çok sevilen, lezzetli ve daha uzun süre taze kalan bir poğaça tarifi. Sık sık yapıp, soğuyunca dondurucuda saklayabileceğiniz en güzel poğaça tariflerimden biri,    mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun…

simit poğaça tarifi