Simit
Poğaça Tarifi
Malzemeler
150 gr. Margarin
2 yumurta(sarısının biri üstüne)
1 su bardağı ılık su
2 yemek k. şeker
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine;
Beyaz peynir veya kaşar peynir
Üstüne;
Kavrulmuş susam
Yapılışı;
Hamur yoğurma kabımıza 2 bardak kadar un koyup, ortasını
havuz gibi açıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, tuzu, şekeri,
ılık suda erittiğimiz mayayı ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri iyice
karıştırıp, un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üstünü
kapatıp, yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp, çay tabağı kadar açıyoruz.
Peyniri koyup, kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Üstlerine
yumurta sarısı sürüp, bolca kavrulmuş
susam döküyoruz. 15-20 dakika tepsi mayası için bekletip, 200 derece fırında pişiriyoruz.
Çok sevilen, lezzetli ve daha uzun süre taze
kalan bir poğaça tarifi. Sık sık yapıp, soğuyunca dondurucuda
saklayabileceğiniz en güzel poğaça tariflerimden biri, mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun…
![]() |
simit poğaça tarifi |