Fındık Lahmacun Tarifi
Malzemeler
Un, tuz, su,
maya
İçine; 250 gr. kıyma
3 tane sivri
biber
1 soğan
2 diş
sarımsak
1 yemek
kaşığı salça
1 tane
domates
8-10 sap maydanoz
Tuz, 1 çay
kaşığı karabiber
1 tatlı
kaşığı pulbiber
Yapılışı; Mini mini lahmacunlar için önce
hamuru hazırlayalım. Ölçü vermedim, hamur için. Çünkü ben fazla mayaladım ve
kalan hamurla lavaş ekmeği yapmıştım. Siz ölçü olarak, bir kilo un için, bir paket yaşmaya
kullanabilirsiniz. Ama bu iç harcı için yarısı yeterli olacaktır. Hamuru
hazırlayıp, yarım saat mayalıyoruz. İç harcı için, domatesin kabuklarını soyup,
robota atıyoruz. Diğer bütün malzemeleri de, domatese ilave ederek, robotta
çekiyoruz. Bu karışımı kıymaya ilave ederek, elimizle köfte yoğurur gibi,
karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp, merdane ile fincan tabağı kadar büyütüp,
elimizle iç harcını yayıyoruz. Fırında pişiriyorsanız, yüksek ısıda ve altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Teflon tavada pişiriyorsanız, tavayı iyice kızdırıp, orta ateşe alıp
pişiriyoruz. Pişen lahmacunları üst üste koyup, bir örtü arasına koyup, üstünü kapatıyoruz.. Mis
gibi ev yapımı lahmacun hazır. Afiyetler olsun..
![]() |
fındık lahmacun tarifi |