Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Fındık Lahmacun Tarifi

Malzemeler

Un, tuz, su, maya

İçine; 250 gr. kıyma

3 tane sivri biber

1 soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 tane domates

8-10 sap maydanoz

Tuz, 1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı; Mini mini lahmacunlar için önce hamuru hazırlayalım. Ölçü vermedim, hamur için. Çünkü ben fazla mayaladım ve kalan hamurla lavaş ekmeği yapmıştım. Siz ölçü olarak,  bir kilo un için, bir paket yaşmaya kullanabilirsiniz. Ama bu iç harcı için yarısı yeterli olacaktır. Hamuru hazırlayıp, yarım saat mayalıyoruz. İç harcı için, domatesin kabuklarını soyup, robota atıyoruz. Diğer bütün malzemeleri de, domatese ilave ederek, robotta çekiyoruz. Bu karışımı kıymaya ilave ederek, elimizle köfte yoğurur gibi, karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp,  merdane ile fincan tabağı kadar büyütüp, elimizle iç harcını yayıyoruz. Fırında pişiriyorsanız,  yüksek ısıda ve altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Teflon tavada pişiriyorsanız, tavayı iyice kızdırıp, orta ateşe alıp pişiriyoruz. Pişen lahmacunları üst üste koyup, bir örtü arasına koyup, üstünü kapatıyoruz.. Mis gibi ev yapımı lahmacun hazır.  Afiyetler olsun..

fındık lahmacun tarifi