Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Fındıklı Kaymakpare Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 yemek kaşığı dolusu kaymak

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı fındık(çekilmiş)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2-2,5 su bardağı un

Şerbeti için; 2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

2,3 damla limon

Üstüne: Antep fıstığı

Yapılışı; Su ve şekeri tencereye koyuyoruz. Şeker eriyene kadar, kaynamaya başlayınca aygazdan alıp, limonunu katıp, soğumaya bırakıyoruz. Kaymak, sıvıyağ ve fındığı bir kapta karıştırıyoruz. Sonra vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek,  yoğuruyoruz. İki buçuk bardak kadar un ekliyoruz yaklaşık olarak.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Kaymakpareleri 170 derece fırında rengi biraz kızarmış olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca,  5-10 dakika tatlılar ılıdıktan sonra, soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti iyi çekmesi için üzerini bir tepsiyle kapatıyoruz. 1-2 saat sonra üstüne, antep fıstığı serperek, servis yapabiliriz.

Tadı  un helvası gibi, ağızda eriyen çok lezzetli bir tatlı. Afiyet olsun.

fındıklı kaymakpare tatlısı tarifi