Fındıklı Kaymakpare Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 yemek
kaşığı dolusu kaymak
Yarım su
bardağı sıvıyağ
Yarım su
bardağı fındık(çekilmiş)
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
2-2,5 su
bardağı un
Şerbeti için; 2 su bardağı şeker
1 su bardağı
su
2,3 damla
limon
Üstüne:
Antep fıstığı
Yapılışı; Su ve şekeri tencereye koyuyoruz.
Şeker eriyene kadar, kaynamaya başlayınca aygazdan alıp, limonunu katıp, soğumaya
bırakıyoruz. Kaymak, sıvıyağ ve
fındığı bir kapta karıştırıyoruz. Sonra vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş
yavaş ilave ederek, yoğuruyoruz. İki
buçuk bardak kadar un ekliyoruz yaklaşık olarak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,
yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. Kaymakpareleri 170 derece fırında
rengi biraz kızarmış olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca, 5-10 dakika tatlılar ılıdıktan sonra, soğuk
şerbeti döküyoruz. Şerbeti iyi çekmesi için üzerini bir tepsiyle kapatıyoruz.
1-2 saat sonra üstüne, antep fıstığı serperek, servis yapabiliriz.
Tadı un helvası gibi, ağızda eriyen çok lezzetli
bir tatlı. Afiyet olsun.
![]() |
fındıklı kaymakpare tatlısı tarifi |