Karaköy Poğaçası
Malzemeler
1 paket
margarin(oda sıcaklığında)
1 paket kuru
maya
1 çay
bardağı süt(ılık)
1 çay
bardağı sıvıyağ
2 yumurta(sarıları
üstüne)
1 fincan
şeker
1 tatlı k.
tuz
Aldığı kadar
un
İçine; 300 gr. peynir, maydanoz
Yapılışı; Bir kaseye ılık sütü, şekeri ve mayayı koyup, karıştırıp, beş
dakika bekletiyoruz. Hamur kabımıza oda sıcaklığındaki margarini, yumurtaların beyazını, sıvıyağı,
tuzunu koyup, mayayı da ilave ediyoruz. Hepsini karıştırıp, un ekleyerek
yoğuruyoruz. Oldukça yumuşak bir hamur olursa çok daha güzel olur. O nedenle
elimize yapışmayacak kıvama
gelene kadar azar azar, un katıyoruz. Hamurun üstünü kapatıp, 40-45 dk. mayalıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina iriliğinde parçalar alıp,
tezgahta yuvarlak şekilde açıyoruz. Ortasına peynirli harçtan koyup,
kenarlarından toplayarak, yuvarlak şekilde
kapatıyoruz. Kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.
Peynir yerine patates koyabilirsiniz.
Sonra yumurta sarısını sürüp, 15- 20 dakika tepsi mayası için
bekletiyoruz. Bıçakla üstüne çizik yapıp, 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
![]() |
karaköy poğaçası |