Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Karaköy Poğaçası

Malzemeler

1 paket margarin(oda sıcaklığında)

1 paket kuru maya

1 çay bardağı süt(ılık)

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yumurta(sarıları üstüne)

1 fincan şeker

1 tatlı k. tuz

Aldığı kadar un

İçine; 300 gr.  peynir, maydanoz

Yapılışı; Bir kaseye ılık  sütü, şekeri ve mayayı koyup, karıştırıp, beş dakika bekletiyoruz. Hamur kabımıza oda sıcaklığındaki  margarini, yumurtaların beyazını, sıvıyağı, tuzunu koyup, mayayı da ilave ediyoruz. Hepsini karıştırıp, un ekleyerek yoğuruyoruz. Oldukça yumuşak bir hamur olursa çok daha güzel olur. O  nedenle  elimize yapışmayacak  kıvama gelene kadar azar azar, un katıyoruz. Hamurun üstünü kapatıp, 40-45 dk. mayalıyoruz.  Mayalanan  hamurdan mandalina iriliğinde parçalar alıp, tezgahta yuvarlak şekilde açıyoruz. Ortasına peynirli harçtan koyup, kenarlarından toplayarak, yuvarlak şekilde  kapatıyoruz. Kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Peynir yerine patates koyabilirsiniz.  Sonra yumurta sarısını sürüp, 15- 20 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz. Bıçakla üstüne çizik yapıp, 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun..

karaköy poğaçası