Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs
tatlısı aslında çok bilinen malzemelerle
yapılsa da, lezzeti harika bir tatlı. Bundan sonra sık sık ve özel günlerime
yapacağım tatlılardan birisi. Her ne kadar görüntüsü beni çağırsa da, tattıktan
sonra oy oy oy dediğim tatlılardan… Tabi her zaman dediğim gibi damak tadı
herkesin farklıdır ama, bu tatlı için geçerli olmadığını söyleyebilirim.
Mutlaka bir deneyin, pişman olmazsınız.. Buyrun tarife bakalım;
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı
şeker
1 su bardağı
galeta unu
1 çay
bardağı sıvıyağ
Yarım çay
bardağı su(ılık)
2 yemek
kaşığı hindistan cevizi
1 su
bardağına yakın ceviz(çekilmiş)
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Muhallebisi için; 1 litre süt
1 su bardağı
un
1 çay
bardağı şeker
1 paket
kremşanti
Şerbeti için; 2 su bardağı su
2 su bardağı
şeker
Üstüne; 1 paket kakaolu piknik bisküvi
Yapılışı; Öncelikle şerbeti bir tencereye alıp,
kaynamaya başlayınca altını kısıp,7-8 dk. kadar pişiriyoruz. Soğuması için bir
kenara alıyoruz. Hamuru için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Yağ
ve suyu ekleyip çırpıyoruz. Galeta unu ve diğer malzemeleri ekleyerek
karıştırıp, yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Borcamda veya kekin ince pişebileceği bir fırın kabı
olabilir. 160 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımız pişerken
tencerede süt, un ve şekeri göz göz olana kadar karıştırarak, pişiriyoruz. Piştikten
sonra kremşantiyi ekleyerek, 2,3 dakika mikserle çırpıyoruz. Tatlımız pişince
birkaç dk. bekledikten sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekince,
muhallebisini üstüne yayıyoruz. En son
olarak ta, robotta çektiğimiz bisküviyi üzerine yayıyoruz. 2-3 saat
dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. kıbrıs
tatlısı yemeye hazır. Afiyet olsun..
![]() |
Kıbrıs tatlısı |