Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs tatlısı aslında çok  bilinen malzemelerle yapılsa da, lezzeti harika bir tatlı. Bundan sonra sık sık ve özel günlerime yapacağım tatlılardan birisi. Her ne kadar görüntüsü beni çağırsa da, tattıktan sonra oy oy oy dediğim tatlılardan… Tabi her zaman dediğim gibi damak tadı herkesin farklıdır ama, bu tatlı için geçerli olmadığını söyleyebilirim. Mutlaka bir deneyin, pişman olmazsınız.. Buyrun tarife bakalım;

Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı galeta unu

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı su(ılık)

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 su bardağına yakın ceviz(çekilmiş)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Muhallebisi için; 1 litre süt

1 su bardağı un

1 çay bardağı şeker

1 paket kremşanti

Şerbeti için; 2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Üstüne; 1 paket kakaolu piknik bisküvi

Yapılışı; Öncelikle şerbeti bir tencereye alıp, kaynamaya başlayınca altını kısıp,7-8 dk. kadar pişiriyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz. Hamuru için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Yağ ve suyu ekleyip çırpıyoruz. Galeta unu ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıp, yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Borcamda  veya kekin ince pişebileceği bir fırın kabı olabilir. 160 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımız pişerken tencerede süt, un ve şekeri göz göz olana kadar karıştırarak, pişiriyoruz. Piştikten sonra kremşantiyi ekleyerek, 2,3 dakika mikserle çırpıyoruz. Tatlımız pişince birkaç dk. bekledikten sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekince, muhallebisini üstüne yayıyoruz. En  son olarak ta, robotta çektiğimiz bisküviyi üzerine yayıyoruz. 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. kıbrıs tatlısı yemeye hazır. Afiyet olsun..

Kıbrıs tatlısı