Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kıymalı Peynirli Börek Tarifi

Malzemeler

1 kilo yufka

250 gr. kıyma

1 büyük patates

Tuz, karabiber, pulbiber

Yarım demet maydanoz

Bir kase beyaz peynir

İçine sürmek için; 2 yumurta

1,5 su bardağı süt

1 fincan sıvıyağ


kıymalı peynirli börek tarifi

 

Yapılışı; Kıymayı biraz yağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz. Patatesi soyup, ince kısmından rendeliyoruz ve suyunu sıkıp, kıymaya ilave ediyoruz. 3,4 dk. kavurduktan sonra tuz ve isteğe göre , karabiber , pulbiberi katıp, maydanozun yarısını ekleyip, karıştırarak altını kapatıyoruz. Peyniri ezip kalan maydanozla karıştırıyoruz. Yufkamızı tezgaha açıyoruz. Süt, yumurta ve sıvıyağla hazırladığımız harçtan, fırçayla her yerine sürüyoruz. Harcı ne az ne çok sürün ki, yufkayı büzerken yırtılmasın.  Şimdi yufkayı tam ortasından ikiye kesip, kıymalı harcı yayıyoruz. Sonra iki parçayı da, ucuna oklava koyup, gevşek bir şekilde dolayıp, büzerek oklavadan çıkarıyoruz ve dilimliyoruz. Ben 4 yufkayı bu şekilde hazırladım. Kalan iki yufkayı da rüzgar gülü olarak yaptım. Bunun için yufkayı tezgaha seriyoruz. Ortasından tutacak kadar bir kısmı toplayıp, harç sürmeden peynirini her yerine yayarak, yavaş yavaş çevirerek topluyoruz. Tepsiye dizdikten sonra sütlü harcı bolca sürüyoruz. Diğer burma böreklerin üzerine de kalan sütlü harcı sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
kıymalı peynirli börek tarifi