Kıymalı Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler
1 kilo yufka
250 gr.
kıyma
1 büyük
patates
Tuz,
karabiber, pulbiber
Yarım demet
maydanoz
Bir kase
beyaz peynir
İçine sürmek için; 2 yumurta
1,5 su
bardağı süt
1 fincan
sıvıyağ
![]() |
kıymalı peynirli börek tarifi |
Yapılışı; Kıymayı biraz yağ koyduğumuz tavada
kavuruyoruz. Patatesi soyup, ince kısmından rendeliyoruz ve suyunu sıkıp,
kıymaya ilave ediyoruz. 3,4 dk. kavurduktan sonra tuz ve isteğe göre ,
karabiber , pulbiberi katıp, maydanozun yarısını ekleyip, karıştırarak altını
kapatıyoruz. Peyniri ezip kalan maydanozla karıştırıyoruz. Yufkamızı tezgaha
açıyoruz. Süt, yumurta ve sıvıyağla hazırladığımız harçtan, fırçayla her yerine
sürüyoruz. Harcı ne az ne çok sürün ki, yufkayı büzerken yırtılmasın. Şimdi yufkayı tam ortasından ikiye kesip,
kıymalı harcı yayıyoruz. Sonra iki parçayı da, ucuna oklava koyup, gevşek bir
şekilde dolayıp, büzerek oklavadan çıkarıyoruz ve dilimliyoruz. Ben 4 yufkayı
bu şekilde hazırladım. Kalan iki yufkayı da rüzgar gülü olarak yaptım. Bunun
için yufkayı tezgaha seriyoruz. Ortasından tutacak kadar bir kısmı toplayıp,
harç sürmeden peynirini her yerine yayarak, yavaş yavaş çevirerek topluyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra sütlü harcı bolca sürüyoruz. Diğer burma böreklerin
üzerine de kalan sütlü harcı sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar
pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
kıymalı peynirli börek tarifi |