Bayram şekeri tatlısı
Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz, aldığı kadar un
Dövülmüş ceviz, nişasta
Şerbeti için; 2 su bardağı şeker
2,5 bardak su,7,8 damla limon
Yapılışı; Şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 10 dk. kısık ateşte pişiriyoruz. Limonu ekleyip, altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta hamuru bütün malzemeleri karıştırıp, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 15 dk. dinlendiriyoruz. Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Her bezeyi nişasta ile incecik yufka gibi açıyoruz. Yufkayı büze büze topluyoruz. Bıçakla 3 er cm. aralıklarla kesiyoruz. Bu parçaları şeker gibi parmağımızla kenarlarından sıkıp, ortasını hafif açıyoruz ve ceviz koyuyoruz. Bütün hamuru bu şekilde yaptıktan sonra 200 derecede pişiriyoruz. Ilık şerbeti döküp, üstünü kapatıyoruz.
Şeker gibi bir tatlı, ne diyelim, afiyet olsun…