Patatesli içli köfte
Malzemeler
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 su bardağından biraz az un , tuz
1 su bardağı soğuk su
İçi için;
3yemek kaşığı sıvı yağ
5 tane patates(haşlanıp ezilmiş)
2 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Üstüne; 2 yemek kaşığı tereyağı, pulbiber
Yapılışı ; Soğanları yağda kavuruyoruz. Patatesleri ekleyip, kavuruyoruz. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra baharatlarını, tuzunu ve maydanozunu ekleyip, altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bulguru 1 bardak soğuk suyla ıslatıyoruz. Bulgur suyunu çekince irmik, baharat ve tuzunu ekleyip, yavaş yavaş su ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Sonra unu ekleyerek hamur dağılmayacak kıvama gelene kadar 5-10dk yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, başparmağımızı ara sıra su ile ıslayarak köftemizi açıyoruz. İçini doldurup kapatırken, biraz yuvarlayarak, bastırıyoruz. İçli köfteleri kaynar suda haşlıyoruz. Suyun üstüne çıkmaya başladığında olmuş demektir. Süzgeçle servis tabağımıza alıyoruz. Pulbiberini yağda kızdırıp, köftelerin üstüne gezdiriyoruz.
![]() |
patatesli içli köfte |