Kolay ev baklavası tarifi
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için; 200 gr. tereyağı ve sıvıyağ karışımı
Şerbeti için; 8 su bardağı şeker
9 su bardağı su, yarım limon suyu
Yapılışı; Bütün malzemeleri karıştırıp, un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 7 eşit parçaya bölüyoruz. Her birini 20 eşit bezeye ayırıyoruz .Bezelerin üzerini nemli bir bez ya da tülbentle örtüyoruz ki, hamur kurumasın. 1. bezeyi nişasta ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına nişasta serpip, 20 beze bitene kadar açıp, üst üste koyuyoruz. Sonra oklava ile hamuru büyütüp, tepsimize göre açıyoruz. Yağlanmış tepsiye seriyoruz. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, yufkaların arasına ceviz serpiyoruz. Bütün yufkalar bitince baklavayı dilimleyip, yağını kızdırıp, her yerine döküyoruz.
Bu ölçüler büyük boy tepsi için. Siz küçük bir tepsi yapmak isterseniz, ölçülerin yarısını hazırlayarak, baklavanızı hazırlayabilirsiniz.
Şerbetin kıvamını, kaşığa biraz alıp iki parmağımızı birbirine yapıştırmaya başlayınca, anlayabiliriz.