Fasülye turşusu
Malzemeler
3, 3,5 kg. fasülye
2 baş sarımsak
2 su bardağı sirke
1 çay bardağı kaya tuzu
4,5 tane limon tuzu
Yapılışı ; Fasülyeleri tencerede rengi dönene kadar, hafif koyulaşana kadar haşlıyoruz. Sonra soğuk suya tutuyoruz. Suyunu süzdükten sonra, kabımıza dik olarak yerleştiriyoruz. Sarımsakları da içine atıyoruz. Bir kaba 1,2 lt. su koyuyoruz. Ayrı bir kapta sirkeyi, tuzu, limon tuzunu karıştırıyoruz. Bu sirkeli karışımı suyumuza ekleyip, karıştırıyoruz. Turşumuzun üzerini tamamen doldurup, kapağını kapatıyoruz.
Turşumuz, yaklaşık 15 günde hazırdır. İster yemeklerin yanında, isterseniz kavurmasını yaparak afiyetle yiyebiliriz.
![]() |
fasülye turşusu |