Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Çiçek poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un
İçine; 1 kase kesik peyniri yoksa beyaz peynir
Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz

Yapılışı; Ilık suya mayayı koyup, eritiyoruz. Kabımızda bütün malzemeleri karıştırıp, un ekleyerek yumuşak  bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üstünü kapatıp mayalıyoruz. Sonra tezgaha un serpip, hamuru 2 eşit parçaya bölüp, ilk parçayı merdaneyle yarım cm incelikte yuvarlak olarak açıyoruz. Fırın tepsisine yerleştiriyoruz. İç harcını resimdeki gibi yayıyoruz. Diğer hamuru da açıp üstüne kapıyoruz. Ortasını kase ile bastırıyoruz. Kenarlarını sıkıştırıp, bıçakla göbek kısmına kadar kesiyoruz. İki parçayı burup, birbiriyle birleştiriyoruz. Yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz. 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. 

Klasik poğaça hamuru ile,  farklı bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

çiçek poğaça