Çikolata kasede bisküvi tatlısı
Malzemeler
250 gr. Bitter çikolata
1 paket kremşanti
1 fincan fındık(çekilmiş)
1 paket burçak yulaflı bisküvi
Kakao
Yapılışı; Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Kremşantiyi paketteki ölçüye göre hazırlıyoruz. Kremşanti biraz akışkan olmalı. Bisküvileri içine elimizle ufalıyoruz, fındıkları da ekleyip, karıştırıyoruz. Çikolatamız ılıyınca şişirdiğimiz küçük balonları çikolataya batırıp, iyice kaplamasını sağlıyoruz. Düzgün olmasa da olur, çünkü asimetri kalıp daha hoş bir görüntü veriyor. Çok ince olmamalı, çıkarırken kırılmaması için. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bir kaşık çikolata döküp, üstüne balonu koyuyoruz. Buzlukta 10 dk. bekletiyoruz. Buzluktan çıkartıp çok bekletmeden, balonun havasını indirip, çikolatadan ayırıyoruz. Çikolata kasemize bisküvili şantiyi koyup, üzerine kakao serpiyoruz. Üstünü farklı şeylerle de süsleyebilirsiniz. Artan çikolatadan istediğiniz şekli verip, süsleme yapabilirsiniz. Kasenin içine muhallebi veya başka yumuşak bir tatlı da hazırlayabilirsiniz. Tekrar dolaba koyup, servis edeceğiniz zaman çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun…
![]() |
çikolata kase |