Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Kolay kol böreği

Malzemeler
Hazır baklava yufkası
300 gr. Kıyma
1 soğan, tuz, pulbiber
2 su bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
2 yumurta
2 kaşık tereyağı (erimiş)


Yapılışı;Baklava hamurundan birçok tarif uygulayabiliriz. Bence en iyilerinden biri de bu börek.  Bu ölçüye göre 20 adet yufka kullanıyoruz. 2 yufkayı üst üste koyuyoruz. Bir kapta diğer bütün malzemeleri çırpıyoruz. Fırça ile 2’li yufkanın her yerine sürüyoruz . Üstüne 2 yufka daha koyup, harcını sürüyoruz. Geniş kenarına kavurduğumuz soğanlı kıyma harcını koyup rulo olarak sarıyoruz. Resimdeki gibi yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Kalan iç harcını yufkaların üstüne sürüyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Aynı tarifle peynirlisi de harika oluyor. Kısa sürede çok lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.  Denemediyseniz tavsiye ederim. Afiyet olsun…   
pratik kol böreği