Haluj / Çerkez mantısı
Malzemeler
3 su bardağı un
1 yumurta
Tuz, su
1 çay kaşığı kabartma tozu
5,6 tane patates
1 soğan, karabiber, pulbiber, tozbiber
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı ;Patatesleri haşlayıp, eziyoruz. Tavada az yağla soğanı kavurup ,patatesleri ekliyoruz. Toz kırmızıbiber, karabiber, pulbiber ekleyip altını kapatıp, karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bir kaba unu koyuyoruz. Ortasına yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu ve suyu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp, çok ince olmayacak kadar, mantı hamurundan biraz kalın olarak açıyoruz. Su bardağı ile yuvarlaklar çıkarıp, ortasına içini koyuyoruz. Resimdeki gibi sıkıca kapatıyoruz. Tek tek kaynayan suya bırakıp pişiriyoruz. Süzgeçli kaşıkla tabağa alıyoruz. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında biberi kızdırıp, üstüne döküyoruz.
Kapama kısmı için çok kısa bir video ekledim. Çünkü bende ilk yaptığımda çok kolay olmamıştı. Şimdi daha iyi sanırım. Deneyenler için afiyet olsun diyorum…
![]() |
haluj |
haluj yapımı |