Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Fıstıklı papatya kurabiye

Malzemeler
200 gr. Margarin(oda sıcaklığında)
2 çay fincanı pudra şekeri
2 çay fincanı nişasta
1 yumurta
1 su bardağı yer fıstığı(çekilmiş)
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un


Yapılışı; Margarini yumurta, nişasta, pudra şekeri ekleyip yoğuruyoruz. Kabartma tozu, vanilya, fıstık ve unu ilave ederek, normal kurabiye hamurundan daha sert bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun dörtte birini bir kenara ayırıp, kalan kısmını kakao ile yoğuruyoruz. Tezgaha yağlı kağıt koyup, merdane ile yarım cm. kadar incelterek açıyoruz. Bir kapak ile yuvarlaklar çıkarıp, 5 tanesini hafif üst üste getirip, papatya gibi yapıyoruz.  Beyaz hamuru da  aynı şekilde çıkarıp, ortalarına yerleştirip, hafifçe bastırıyoruz.  200 derece fırında pişiriyoruz.  Kurabiyeler soğuyunca ortalarına erimiş  çikolata veya marmelat  koyuyoruz. Fıstıklı kurabiye denemediyseniz tavsiye ederim.  Afiyet olsun. 
fıstıklı papatya kurabiye