Ispanaklı kek (pasta)
Malzemeler
3 yumurta
3 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
20, 25 yaprak ıspanak
2 paket kabartma tozu
Vanilya , aldığı kadar un
Üzeri için; 2 su bardağı süt, 1 paket krema
1 paket kakaolu kremşanti
Antep fıstığı
Yapılışı; Ispanakları yıkayıp bir tavada suyunu çekip, sönene kadar pişiriyoruz. Sonra robotta çekiyoruz. Kremşanti ve kremayı paketteki ölçüye göre sütle hazırlıyoruz. Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve yağı ilave ederek düşük hızda çırpıyoruz. Ispanak, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip, azar azar unu ekleyerek çırpıyoruz. Yaklaşık 2 bardak un alıyor. Kekimizi yağlanmış ve şeker serpilmiş yuvarlak bir fırın kabına döküp, 190 derecede pişiriyoruz. Kek ılıyınca ortadan ikiye ayırıyoruz. İlk kekimizin üstüne kremanın yarısını yayıyoruz. Diğer keki üzerine koyup kremşanti ile her yerini kaplıyoruz. Kalan kremayı poşete koyup kekimizi süslüyoruz. Üstüne fıstık serpiyoruz. Afiyet olsun..
![]() |
ıspanaklı kek pastası |