Elmalı pasta
Malzemeler
150 gr. Margarin(eritilmiş)
1 yumurta
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine; 3 elma, 2 kaşık ceviz,
1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı; Un hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek, orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuz dinlenirken, bir tavada rendelenmiş elma, çekilmiş ceviz, tarçın ve şekeri 3,4 dk. karıştırıp, pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamurdan bir parça alıp, tezgahta yarım cm. kadar açıyoruz. Bardakla yuvarlaklar çıkarıp, bardağın altı ile çukur yapıyoruz. İçine elmalı harcı koyup, üstünü ince şeritle, kafes gibi süslüyoruz. Diğerini de limon sıkacağının tersine jelatin koyup, bir parça hamuru, içini çukurlaştırarak iç harcından koyup, kapatıp, jelatinle çıkartıyoruz. 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Elmalı pasta soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
elmalı pasta |
![]() |
elmalı pasta |