Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Elmalı pasta

Malzemeler
150 gr. Margarin(eritilmiş)
1 yumurta
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine; 3 elma, 2 kaşık ceviz,
1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı; Un hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Yavaş yavaş  un ilave ederek, orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuz dinlenirken, bir tavada rendelenmiş elma, çekilmiş ceviz, tarçın ve şekeri 3,4 dk. karıştırıp, pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.  Hamurdan bir parça alıp, tezgahta yarım cm. kadar açıyoruz. Bardakla yuvarlaklar çıkarıp, bardağın altı ile çukur  yapıyoruz. İçine elmalı harcı koyup, üstünü  ince şeritle, kafes gibi  süslüyoruz. Diğerini de limon sıkacağının tersine jelatin koyup, bir parça hamuru,  içini çukurlaştırarak iç harcından koyup, kapatıp, jelatinle çıkartıyoruz. 180 derecede  hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Elmalı pasta soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun… 
elmalı pasta

elmalı pasta