Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Haşhaşlı çörek

Malzemeler 
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 paket maya, tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
haşhaşlı çörek

İçine; Haşhaş ezmesi, sıvıyağ
Yapılışı; Mayayı ılık suda eritiyoruz. Bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp,  un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.  1 saat kadar hamurumuzu mayalıyoruz.  Hamuru 6 eşit beze yapıyoruz.3 bezeyi bir çiçek için açıyoruz. 1. bezeyi yağlayarak elimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz. Yağla sürülecek kıvama getirdiğimiz haşhaşı sürüyoruz.  2. bezeyi de açıp, üstüne koyup haşhaş sürüyoruz. 3. bezeyi açıp üstüne koyuyoruz. Bardakla ortasını belirginleştirip, ince ince bıçakla kesiyoruz. Resimdeki gibi burup,  iki ucunu içe doğru kalp şeklinde birleştiriyoruz. Diğer 3 bezeyi de bu şekilde hazırlayıp üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun… 
haşhaşlı çörek