Haşhaşlı çörek
Malzemeler
2 su
bardağı süt
1
çay bardağı sıvıyağ
1
çay bardağı ılık su
1
paket maya, tuz
1
yemek kaşığı şeker
Aldığı
kadar un
![]() |
haşhaşlı çörek |
İçine; Haşhaş
ezmesi, sıvıyağ
Yapılışı; Mayayı ılık suda
eritiyoruz. Bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp, un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 1 saat kadar hamurumuzu mayalıyoruz. Hamuru 6 eşit beze yapıyoruz.3 bezeyi bir
çiçek için açıyoruz. 1. bezeyi yağlayarak elimizle açabildiğimiz kadar
açıyoruz. Yağla sürülecek kıvama getirdiğimiz haşhaşı sürüyoruz. 2. bezeyi de açıp, üstüne koyup haşhaş sürüyoruz.
3. bezeyi açıp üstüne koyuyoruz. Bardakla ortasını belirginleştirip, ince ince
bıçakla kesiyoruz. Resimdeki gibi burup,
iki ucunu içe doğru kalp şeklinde birleştiriyoruz. Diğer 3 bezeyi de bu
şekilde hazırlayıp üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derece fırında
pişiriyoruz. Afiyet olsun… ![]() |
haşhaşlı çörek |