Pratik cevizli tatlı
Malzemeler
20
adet baklavalık yufka
100 gr.
Kaymak
10
tane ceviz
1
kaşık tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağ
Pudra
şekeri
![]() |
cevizli tatlı |
Yapılışı; 2
tane yufkayı üst üste koyuyoruz. Geniş kısmının ucuna dolma içi koyar gibi
kaymağı yayıyoruz. Kaymağa yapışmaması için bir sıra rulo yapıp, kenarından ince oklavayla birlikte sarıyoruz.
Yufkanın sonunu bir parmak kadar
sarmadan, büzdürüp oklavadan çıkarıyoruz. İki ucunu birleştirerek ortasına
bastırıp, ceviz koyuyoruz. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp, boşluk
kalmayacak bir fırın kabına diziyoruz. Sıvıyağ ve tereyağlı karışımı hafif
kızdırıp, kaşıkla eşit şekilde her yerine döküyoruz. 190 derece fırında
pişiriyoruz. Soğuyunca bol pudra şekeri serpiyoruz.