Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Pratik cevizli  tatlı

Malzemeler
20 adet baklavalık yufka
100 gr. Kaymak
10 tane ceviz
1 kaşık tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağ
Pudra şekeri
cevizli tatlı


Yapılışı; 2 tane yufkayı üst üste koyuyoruz. Geniş kısmının ucuna dolma içi koyar gibi kaymağı yayıyoruz. Kaymağa yapışmaması için bir sıra rulo yapıp,  kenarından ince oklavayla birlikte sarıyoruz. Yufkanın sonunu  bir parmak kadar sarmadan, büzdürüp oklavadan çıkarıyoruz. İki ucunu birleştirerek ortasına bastırıp, ceviz koyuyoruz. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp, boşluk kalmayacak bir fırın kabına diziyoruz. Sıvıyağ ve tereyağlı karışımı hafif kızdırıp, kaşıkla eşit şekilde her yerine döküyoruz. 190 derece fırında pişiriyoruz. Soğuyunca bol pudra şekeri serpiyoruz.