Kolay börek
Malzemeler
1
yumurta, 2 su bardağı un, tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, su
İçine; Didilmiş
bir kase tavuk, 2 kibrit kutusu kadar peynir,
maydanoz
Hamuru
yoğurup 2 parçaya bölüp, merdane ile ince bir şekilde açıyoruz. İlk hamura
belli aralıklarla iç harcımızı koyuyoruz. Ben kalan tavukları değerlendirmek
için, bugün bu içle hazırladım. Patatesli ve kıymalı da olabilir. Sonra 2. hamuru da açıp üstüne kapatıyoruz. Bıçakla veya bardakla resimdeki gibi, kenarlardan keserek porsiyon olarak hazırlıyoruz. Kızgın yağda
kızartıyoruz.
Marulları
incecik doğrayıp, yumurtaları içine katıp, eziyoruz. Tuz, pulbiber, karabiber
serpip zeytinyağı gezdiriyoruz.
![]() |
kolay börek |