Elmalı Tart
Malzemeler
125
gr. Margarin
1
yumurta(1 yumurtanın da sarısı)
1,5
çay bardağı pudra şekeri
1
paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı
kadar un
1 yemek kaşığı bal veya kayısı marmelatı
İçine; 3 tane elma
2
yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı
kaşığı tereyağı
1 fincan
iri kıyılmış ceviz
1 çay
kaşığı tarçın
Yapılışı; 2 su
bardağına yakın unu bir kaba koyup, ortasını açıyoruz. Oda sıcaklığındaki
margarini, yumurtayı katıyoruz. Pudra şekerini, vanilya kabartma tozunu da
ekliyoruz. Ortadaki malzemeleri yavaşça kenarlarından toparlayarak, kulak
memesi kıvamında yoğuruyoruz. Un az gelirse ilave ediyoruz. Üstüne nemli bez
örtüp, dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken elmaların kabuklarını soyup, küp
şekilde doğruyoruz. Tavaya koyup, toz şekerini ekleyip tereyağında 5 dk.
pişiriyoruz. Ceviz ve tarçın koyup bir iki kere çevirip, altını kapatıyoruz.
Hamurun 3’te 1’ ini ayırıp kalan hamuru pişireceğimiz fırın kabına göre
açıyoruz. Fırın kabına yerleştirip, çatalla delikler yapıyoruz. İç harcını
hamurun üzerine yayıp, ayırdığımız hamuru da şeritler yapıp, üstünü resimdeki
gibi hazırlıyoruz. Yumurta sarısını sürüp 175 derecede pişiriyoruz. Fırından
çıkınca parlak görünmesi için 5 dk. sonra fırça ile bal sürüyoruz. Afiyet
olsun…
![]() |
elmalı tart |