Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Elmalı Tart

Malzemeler
125 gr. Margarin
1 yumurta(1 yumurtanın da sarısı)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
1  yemek kaşığı bal veya kayısı marmelatı
İçine; 3  tane elma
2 yemek kaşığı  toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 fincan iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın


Yapılışı; 2 su bardağına yakın unu bir kaba koyup, ortasını açıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı katıyoruz. Pudra şekerini, vanilya kabartma tozunu da ekliyoruz. Ortadaki malzemeleri yavaşça kenarlarından toparlayarak, kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Un az gelirse ilave ediyoruz. Üstüne nemli bez örtüp, dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken elmaların kabuklarını soyup, küp şekilde doğruyoruz. Tavaya koyup, toz şekerini ekleyip tereyağında 5 dk. pişiriyoruz. Ceviz ve tarçın koyup bir iki kere çevirip, altını kapatıyoruz. Hamurun 3’te 1’ ini ayırıp kalan hamuru pişireceğimiz fırın kabına göre açıyoruz. Fırın kabına yerleştirip, çatalla delikler yapıyoruz. İç harcını hamurun üzerine yayıp, ayırdığımız hamuru da şeritler yapıp, üstünü resimdeki gibi hazırlıyoruz. Yumurta sarısını sürüp 175 derecede pişiriyoruz. Fırından çıkınca parlak görünmesi için 5 dk. sonra fırça ile bal sürüyoruz. Afiyet olsun…
elmalı tart