Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Fırfır tatlısı

Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
1 fincan su
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Açmak için nişasta
Şerbeti için; 2 su bardağı şeker
2 su bardağı su, 7,8 damla limon
Üstüne; 2 yemek kaşığı tereyağı, 5 yemek k. sıvıyağ
Resim yazısı ekle


Yapılışı; Bütün malzemeleri karıştırıp, un ekleyerek yoğuruyoruz. Orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlıyoruz ve üstüne nemli bez örtüp 15 dk. dinlendiriyoruz. Şerbeti kaynamaya başlayınca, altını kısıp 10 dk. kısık ateşte kaynatıyoruz, limonunu ekleyip, ocaktan alıyoruz. Ilıması için bir kenara alıyoruz. Hamuru erik büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bu ölçülerle 30 küçük beze çıkıyor. 5 bezeyi tabak büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta serperek ,  üst üste diziyoruz. Merdane ile uzunlamasına açıyoruz. Resimdeki gibi kenarlarını kesip, düzleştiriyoruz. Bu yufkayı 4’e bölüp pile gibi katlayarak, küçük fırfırlar yapıyoruz. 5’erli olarak bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp, tepsiye diziyoruz. Kızdırdığımız yağı hepsine döküp, 180 derecede pişiriyoruz. Ilık tatlıya ılık şerbeti döküyoruz.  Arada bir kaşıkla şerbeti tatlıların üzerine gezdirip, daha iyi çekmesini  sağlıyoruz.  Birkaç sat sonra  şerbetini çekince, başka bir tepsiye alıyoruz. Üzerini istediğimiz şekilde fıstık veya cevizle süslüyoruz. Baklava  tadında nefis bir tatlı tarifi. Afiyet olsun..
fırfır tatlısı