Pazı sarması
2 bağ
pazı yaprağı
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 kuru soğan, 2 diş
sarımsak
1 yemek kaşığı biber ve
domates salçası
Nane, pul biber,
karabiber
Maydanoz
Yapılışı; Pazı
yapraklarını kaynar suda haşlıyoruz. Ancak asma yaprağı kadar dayanıklı olmadığı için 1,2 saniye suya batırıp hemen çıkarıyoruz. Süzgece alıyoruz. Soğanları yağda kavuruyoruz. İçine pirinç, sarımsak ve salçayı
ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra
yarım su bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz. Pirinç suyunu çekince nane,
pul biber, karabiber, ve maydanozu ilave
edip ocağın altını kapatıyoruz. Yapraklarımızı
sarıyoruz. Sarmalarımızı tencereye düzenli
bir şekilde diziyoruz. Sarmalarımızın üzerini geçmeyecek kadar su ekliyoruz. Az gelirse sıcak su
ekliyoruz. Sarmalar pişince üstüne zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
pazı sarması |