Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Pazı sarması

 2 bağ pazı  yaprağı
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 kuru soğan, 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Nane, pul biber, karabiber
Maydanoz

 Yapılışı; Pazı yapraklarını kaynar suda haşlıyoruz. Ancak asma yaprağı kadar dayanıklı olmadığı  için 1,2 saniye suya batırıp hemen  çıkarıyoruz.  Süzgece alıyoruz.  Soğanları  yağda kavuruyoruz.  İçine pirinç, sarımsak ve  salçayı  ekleyip  kavuruyoruz. Daha sonra yarım su bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz. Pirinç  suyunu çekince   nane, pul biber, karabiber,  ve maydanozu ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.  Yapraklarımızı sarıyoruz. Sarmalarımızı  tencereye düzenli bir şekilde diziyoruz.  Sarmalarımızın  üzerini geçmeyecek  kadar su ekliyoruz. Az gelirse sıcak su ekliyoruz.  Sarmalar pişince üstüne  zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun…
pazı sarması