Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Milföyden pratik  kruvasan
Yine bir milföy hamuru, yine nefis bir tat. Bu milföy hamuru gerçekten hızır gibi. İster tatlı, ister tuzlu her şeye yakışıyor.  Bu da güzel, az malzemeli  kolay bir tarif.
Malzemeler
4 bütün  milföy hamuru
Sarelle
1 yumurta sarısı
Toz şeker

Yapılışı; 2’li milföy hamurunu ayırmadan un serpip merdaneyle biraz inceltiyoruz. Elmalı pasta yapar gibi 5 tane üçgene bölüyoruz. Tabi daha büyük porsiyon olsun derseniz, 4’ e bölebilirsiniz.   Geniş kısmına 1 çay kaşığı sarelleyi, kenarlarından çıkmayacak şekilde sürüyoruz. Rulo yapıp, ay şekli veriyoruz. Yumurta sarısı sürüp, her yerine toz şeker serpiyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 
kruvasan