Milföyden
pratik kruvasan
Yine bir milföy hamuru, yine nefis bir tat.
Bu milföy hamuru gerçekten hızır gibi. İster tatlı, ister tuzlu her şeye
yakışıyor. Bu da güzel, az malzemeli kolay bir tarif.
Malzemeler
4 bütün milföy hamuru
Sarelle
1 yumurta sarısı
Toz şeker
Yapılışı;
2’li milföy hamurunu ayırmadan un serpip merdaneyle biraz
inceltiyoruz. Elmalı pasta yapar gibi 5 tane üçgene bölüyoruz. Tabi daha büyük
porsiyon olsun derseniz, 4’ e bölebilirsiniz.
Geniş kısmına 1 çay kaşığı
sarelleyi, kenarlarından çıkmayacak şekilde sürüyoruz. Rulo yapıp, ay şekli
veriyoruz. Yumurta sarısı sürüp, her yerine toz şeker serpiyoruz. 200 derece
fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
![]() |
kruvasan |