Islak kurabiye
Malzemeler
150
gr. Margarin(oda sıcaklığında)
1
çay bardağı toz şeker
1
yumurta
1
fincan sıvıyağ
1
paket kabartma tozu, vanilya
2
yemek kaşığı dolu kakao
Aldığı
kadar un
Şerbeti için; 1 su
bardağı şeker
1 su
bardağı su
Yapılışı; Su
ve şekeri kaynamayacak şekilde eriyene
kadar ısıtıyoruz, soğuması için bir kenara alıyoruz. Bütün malzemeleri bir
kapta karıştırıyoruz. Hamur toparlanana
kadar un ekliyoruz. Normal bir kurabiye hamuru yumuşaklığında olacak. Küçük
küçük parçalar alıp, yuvarlıyoruz. 190 derece fırında 12, 15 dk. kadar
pişiriyoruz. Fırından çıkınca 5 dk. sonra şerbete hemen batırıp, çıkarıyoruz.
Üstüne fındık veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
![]() |
ıslak kurabiye |