Çikolata Kaplı Un Helvası
Malzemeler
1,5
su bardağı un
2 su
bardağı süt ve su karışımı
1 su
bardağı şeker
2 yemek
kaşığı tereyağı
Yarım
çay bardağı sıvıyağ
150
gr. Bitter çikolata
Yapılışı; Çikolatayı
benmari usulü eritiyoruz. Geniş bir tencerede
sıvıyağ ve tereyağını eritip, unu ilave ediyoruz. Kısık ateşte yaklaşık
40-45 dk. kadar unun rengi değişene
kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta süt ve su karışımına, şekeri ekleyip, eriyene kadar ısıtıyoruz. Un
kavrulunca sütü yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırıp, sütü çekince
altını kapatıyoruz. Klasik bir un helvası yapıyoruz. Helva ılıyınca elimizle yuvarlayıp,
erittiğimiz çikolataya bulayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Biraz
dolapta beklettikten sonra çıkarıp servis edebiliriz. Üstüne fıstık veya
hindistan cevizi koyuyoruz. Çikolatalı un helvası
hazır. Afiyet olsun.
![]() |
çikolata kaplı un helvası |