Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Çikolata Kaplı Un Helvası

Malzemeler
1,5 su bardağı un
2 su bardağı süt ve su karışımı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
150 gr. Bitter çikolata


Yapılışı; Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Geniş bir tencerede  sıvıyağ ve tereyağını eritip, unu ilave ediyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dk. kadar unun  rengi değişene kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta süt ve su karışımına,  şekeri ekleyip, eriyene kadar ısıtıyoruz. Un kavrulunca sütü yavaş yavaş ekleyip, hızlı bir şekilde karıştırıp, sütü çekince altını kapatıyoruz. Klasik bir un helvası yapıyoruz.  Helva ılıyınca elimizle yuvarlayıp, erittiğimiz çikolataya bulayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Biraz dolapta beklettikten sonra çıkarıp servis edebiliriz. Üstüne fıstık veya hindistan cevizi koyuyoruz. Çikolatalı un  helvası hazır. Afiyet olsun.  
çikolata kaplı un helvası