Ispanaklı
Börek
Malzemeler
1 kg. un
1 kg. ıspanak
100 gr. Kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 büyük soğan
Yarım paket yaşmaya, tuz
1 yumurta sarısı
Yapılışı;
Ispanakları yıkayıp, saplarını ayırdıktan sonra ince ince
doğruyoruz. Tavaya yağın yarısını koyup, soğan ve kıymayı kavuruyoruz.
Ispanakları ilave edip, tuzunu atıp, karıştırarak altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bir
kaba 1 kilo kadar un koyup, ortasına süt, yarım bardak yağı, ılık suda erittiğimiz mayayı ve tuzunu ekliyoruz. Yeteri kadar su ekleyip,
hamuru yoğuruyoruz. Mayalandırmadan hamuru 12 bezeye bölüp, tepsimize göre
açıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip, her yufkanın arasına eşit şekilde ıspanaklı
harcı yayıyoruz. Sadece son 2 yufkanın arasına yağ sürüyoruz. Böreği
dilimleyip, yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
ıspanaklı börek |