Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Ispanaklı Börek
Malzemeler
1 kg. un
1 kg. ıspanak
100 gr. Kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 büyük soğan
Yarım paket yaşmaya, tuz
1 yumurta sarısı

Yapılışı; Ispanakları yıkayıp, saplarını ayırdıktan sonra ince ince doğruyoruz. Tavaya yağın yarısını koyup, soğan ve kıymayı kavuruyoruz. Ispanakları ilave edip, tuzunu atıp, karıştırarak  altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bir kaba 1 kilo kadar un koyup, ortasına süt, yarım bardak yağı,  ılık suda erittiğimiz mayayı  ve tuzunu ekliyoruz. Yeteri kadar su ekleyip, hamuru yoğuruyoruz. Mayalandırmadan hamuru 12 bezeye bölüp, tepsimize göre açıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip, her yufkanın arasına eşit şekilde ıspanaklı harcı yayıyoruz. Sadece son 2 yufkanın arasına yağ sürüyoruz. Böreği dilimleyip, yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun… 
ıspanaklı börek