Çekirdekli
Poğaça
Malzemeler
1,5 su bardağı süt(ılık)
125 gr. margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1y.k.kurumaya
Tuz, aldığı kadar un
Üstüne; Yumurta sarısı,
Çekirdek, çörek otu
Yapılışı;
Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp, üstünü
kapatıyoruz. 10 dk. beklettikten sonra diğer malzemeleri koyup, un ilave ederek
yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üstünü örtüp, 1,5 saat kadar iyice
kabarana kadar mayalıyoruz. Sonra hamurdan küçük küçük parçalar alıp,
yuvarlayıp, resimdeki gibi birleştiriyoruz. İçine koymak isterseniz,
yuvarlakların altına hamuru açıp, daireler çıkarıp, hazırlıyoruz. Yumurta
sarısı sürüp, çekirdek ve çörek otu serpiyoruz. Bol çekirdek çok lezzet
veriyor. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 20 dk. bekletip, 200 derece fırında
pişiriyoruz.
Afiyet olsun…
![]() |
çekirdekli poğaça |