Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Çekirdekli Poğaça

Malzemeler

1,5 su bardağı süt(ılık)

125 gr. margarin(oda sıcaklığında)

1 su bardağı su

2 yemek kaşığı şeker

1 yumurta

1y.k.kurumaya

Tuz, aldığı kadar un

Üstüne; Yumurta sarısı,

Çekirdek, çörek otu

Yapılışı; Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp, üstünü kapatıyoruz. 10 dk. beklettikten sonra diğer malzemeleri koyup, un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üstünü örtüp, 1,5 saat kadar iyice kabarana kadar mayalıyoruz. Sonra hamurdan küçük küçük parçalar alıp, yuvarlayıp, resimdeki gibi birleştiriyoruz. İçine koymak isterseniz, yuvarlakların altına hamuru açıp, daireler çıkarıp, hazırlıyoruz. Yumurta sarısı sürüp, çekirdek ve çörek otu serpiyoruz. Bol çekirdek çok lezzet veriyor. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaları 20 dk. bekletip, 200 derece fırında pişiriyoruz.    

Afiyet olsun…

çekirdekli poğaça