Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Yalancı Ekmek Kadayıfı

Malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay kaşığı k.tozu

2 y. k. İrmik

Aldığı kadar un

Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su,4,5 damla limon

Üstüne; Kremşanti, süt, ceviz

Yapılışı; Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpıyoruz. İrmik, kabartma tozu ve unu ekleyerek kek kıvamından biraz yoğun  bir hamur hazırlıyoruz. Keki  ince olacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Şerbeti şeker eriyince kısık ateşte 10 dk. kaynatıp, limonu damlatıyoruz.  Kek soğukken, ılık şerbeti döküyoruz. Soğuyunca ince tabaka halinde kremşantiyi sürüp, iri çekilmiş ceviz koyuyoruz.

Arzuya göre karamelli şerbetle de yapabilirsiniz. . Karamelli şerbet  için,  şekeri geniş bir teflon tencerede yakmadan eritiyoruz. Eriyen şekere sıcak olarak suyunu ekliyoruz.  Karıştırarak toplanan  şeker dağılana kadar, kaynatıyoruz.   Afiyet olsun…
yalancı ekmek kadayıfı