Yalancı
Ekmek Kadayıfı
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı k.tozu
2 y. k. İrmik
Aldığı kadar un
Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su,4,5 damla limon
Üstüne; Kremşanti, süt, ceviz
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpıyoruz.
İrmik, kabartma tozu ve unu ekleyerek kek kıvamından biraz yoğun bir hamur hazırlıyoruz. Keki ince olacak şekilde, yağlı kağıt serilmiş
fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Şerbeti şeker eriyince kısık
ateşte 10 dk. kaynatıp, limonu damlatıyoruz. Kek soğukken, ılık şerbeti döküyoruz. Soğuyunca
ince tabaka halinde kremşantiyi sürüp, iri çekilmiş ceviz koyuyoruz.
Arzuya göre karamelli şerbetle de
yapabilirsiniz. . Karamelli şerbet
için, şekeri geniş bir teflon
tencerede yakmadan eritiyoruz. Eriyen şekere sıcak olarak suyunu ekliyoruz. Karıştırarak toplanan şeker dağılana kadar, kaynatıyoruz. Afiyet
olsun…
![]() |
yalancı ekmek kadayıfı |