Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Kremalı Tart

Malzemeler

125 gr. Tereyağı

1,5 su bardağı un(yaklaşık)

1,5 çay bardağı pudra şekeri

1 yumurta sarısı

Üstüne; Süt ve pasta kreması

Yapılışı; Unu kabımıza koyup, soğuk olan tereyağını bıçakla ufak ufak kesip una katıyoruz. Pudra şekerini de ilave ederek, parmaklarımızla topaklanana kadar karıştırıyoruz. Sonra yumurta sarısını katıp, hızlı bir şekilde hamuru yoğuruyoruz. Eğer çok ele yapışıyorsa biraz un ilave edilebilir. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabının alt kısmında 1 saat kadar bekletiyoruz. Tezgaha yağlı kağıt serip, merdaneyle hamurumuzu, klasik ölçülerdeki tart kalıbımıza göre açıyoruz. Daha kolay yerleştirmek için kağıdı hamurla birlikte  ters çevirerek kalıbımıza yerleştiriyoruz. Kabarmaması için üzerine yağlı kağıdı koyup, nohutla ağırlık yapıyoruz. 175 derece fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın yağlı kağıdını, içinin de iyice pişmesi için çıkarıp, 5 dk. kadar bu şekilde pişiriyoruz. Hazır kakaolu pasta kremasını paketteki ölçüye göre hazırlayıp, tartımızın üzerine yayıyoruz. Arzu ederseniz pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz. En sevdiğim tatlı kurabiye hamuru diyebilirim.J Denemenizi tavsiye ederim.        Afiyet olsun.

kremalı tart