Kremalı
Tart
Malzemeler
125 gr. Tereyağı
1,5 su bardağı un(yaklaşık)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
Üstüne;
Süt ve pasta kreması
Yapılışı; Unu
kabımıza koyup, soğuk olan tereyağını bıçakla ufak ufak kesip una katıyoruz.
Pudra şekerini de ilave ederek, parmaklarımızla topaklanana kadar
karıştırıyoruz. Sonra yumurta sarısını katıp, hızlı bir şekilde hamuru
yoğuruyoruz. Eğer çok ele yapışıyorsa biraz un ilave edilebilir. Hamuru streç
filme sarıp, buzdolabının alt kısmında 1 saat kadar bekletiyoruz. Tezgaha yağlı
kağıt serip, merdaneyle hamurumuzu, klasik ölçülerdeki tart kalıbımıza göre
açıyoruz. Daha kolay yerleştirmek için kağıdı hamurla birlikte ters çevirerek kalıbımıza yerleştiriyoruz.
Kabarmaması için üzerine yağlı kağıdı koyup, nohutla ağırlık yapıyoruz. 175
derece fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın yağlı kağıdını, içinin de iyice
pişmesi için çıkarıp, 5 dk. kadar bu şekilde pişiriyoruz. Hazır kakaolu pasta
kremasını paketteki ölçüye göre hazırlayıp, tartımızın üzerine yayıyoruz. Arzu
ederseniz pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz. En sevdiğim tatlı kurabiye hamuru
diyebilirim.J
Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet
olsun.
![]() |
kremalı tart |