Petek
Poğaça
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı ılık su
3 y.k sıvıyağ
2 y.k mayonez
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un
İçine;
150 gr. Kıyma
Pulbiber, tuz, maydanoz
Yapılışı;
Yumurta, mayonez, sıvıyağ ve ılık suda erittiğimiz mayayı
karıştırıp, un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
Hamurun üstünü örtüp, 1,5 saat kadar mayalıyoruz. Kıymayı kavurup,
baharatlarını ve maydanozunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuz sünger gibi kabardığında un
serperek, oklava ile yarım cm. kalınlığında açıyoruz. Su bardağı ile daireler
çıkarıp, ortasına kıymalı harcımızı koyuyoruz. Resimdeki gibi yanlarından
kapatıp, bu şekilde fırın kabımıza diziyoruz. Yumurta sarısı sürüp, 20 dk.
beklettikten sonra 190 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun…
![]() |
petek poğaça |