Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Petek Poğaça

Malzemeler

2 yumurta

1 su bardağı ılık su

3 y.k sıvıyağ

2 y.k mayonez

1 paket yaşmaya

Aldığı kadar un

İçine; 150 gr. Kıyma

Pulbiber, tuz, maydanoz
 
 

Yapılışı; Yumurta, mayonez, sıvıyağ ve ılık suda erittiğimiz mayayı karıştırıp, un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üstünü örtüp, 1,5 saat kadar mayalıyoruz. Kıymayı kavurup, baharatlarını  ve maydanozunu  ekleyip soğumaya bırakıyoruz.  Hamurumuz sünger gibi kabardığında un serperek, oklava ile yarım cm. kalınlığında açıyoruz. Su bardağı ile daireler çıkarıp, ortasına kıymalı harcımızı koyuyoruz. Resimdeki gibi yanlarından kapatıp, bu şekilde fırın kabımıza diziyoruz. Yumurta sarısı sürüp, 20 dk. beklettikten sonra 190 derece fırında pişiriyoruz. 

Afiyet olsun…
petek poğaça