Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Hazır Yufkadan Lahmacun

Lahmacun hemen hemen herkesin sevdiği, çocukların çok  severek yediği bir lezzet ama,  bir o kadar da zahmetli ve zaman istiyor.  Çok az bir sürede, yine aynı lezzetle her zaman yapabileceğimiz bu pratik tarifi,  denemediyseniz mutlaka  tavsiye ederim.

Malzemeler

2 adet yufka

150 gr. Kıyma

1 soğan

3 diş sarımsak

2 tane sivri biber

1 büyük  domates

1 tatlı kaşığı  salça

Yarım demet maydanoz

Pulbiber, karabiber, tuz

Yufkayı ıslamak için; 1 fincan su

 1 fincan sıvıyağ

Yapılışı; Kıyma hariç, bütün malzemeleri ayıklayıp kabuklarını temizledikten sonra robotta çekiyoruz. İsterseniz küçük küçük doğrayarak ta hazırlayabilirsiniz.  En son kıymayı ekleyip, 1,2 kere çekip içimizi hazırlıyoruz. Eğer içi fazla katı ise, biraz su ekleyip,  yufkaya sürülecek kıvamda  hazırlıyoruz. Bir  yufkayı tezgaha yayıyoruz. Yufkanın üzerine  yağ ve su karışımını kaşıkla akıtarak yayıyoruz. 2. Yufkayı üstüne kapatıp, üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölüyoruz. Yufkaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, tepside elimizle içini koyuyoruz. Bekletmeden  200 derecede  ısıtılmış fırında kızarana kadar  (yaklaşık 10-12 dk.)  pişiriyoruz.   Afiyet olsun…
hazır yufkadan lahmacun