Hazır
Yufkadan Lahmacun
Lahmacun hemen hemen herkesin sevdiği,
çocukların çok severek yediği bir lezzet
ama, bir o kadar da zahmetli ve zaman
istiyor. Çok az bir sürede, yine aynı
lezzetle her zaman yapabileceğimiz bu pratik tarifi, denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler
2 adet yufka
150 gr. Kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 tane sivri biber
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Pulbiber, karabiber, tuz
Yufkayı ıslamak için; 1 fincan su
1
fincan sıvıyağ
Yapılışı;
Kıyma hariç, bütün malzemeleri ayıklayıp kabuklarını
temizledikten sonra robotta çekiyoruz. İsterseniz küçük küçük doğrayarak ta hazırlayabilirsiniz. En son kıymayı ekleyip, 1,2 kere çekip
içimizi hazırlıyoruz. Eğer içi fazla katı ise, biraz su ekleyip, yufkaya sürülecek kıvamda hazırlıyoruz. Bir yufkayı tezgaha yayıyoruz. Yufkanın
üzerine yağ ve su karışımını kaşıkla
akıtarak yayıyoruz. 2. Yufkayı üstüne kapatıp, üçgen şeklinde 12 eşit parçaya
bölüyoruz. Yufkaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, tepside elimizle içini
koyuyoruz. Bekletmeden 200 derecede ısıtılmış
fırında kızarana kadar (yaklaşık 10-12 dk.) pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
hazır yufkadan lahmacun |