Kuğu
Poğaça Tarifi
Malzemeler
125 gr. Margarin(eritilmiş)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 y.k kurumaya
2 yumurta(sarıları üstüne)
Tuz, aldığı kadar un
İçine; Zeytin veya peynir
Yapılışı;
Ilık suya mayayı katıp, üstünü örterek 5 dk.
kabarmasını bekliyoruz.
Diğer bütün malzemeleri bir kaba koyup,
mayayı ekliyoruz. Tuzunu katıp un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
Hamuru 45. dk. mayalandırdıktan sonra, 2 parçaya bölüp un serperek merdane ile
1 cm kalınlığında açıyoruz. İstediğimiz büyüklükte bir kapak ile daireler
çıkarıyoruz. Resimdeki gibi bıçakla
kesikler yapıp, alt kısmına harcını koyup, üst kısmıyla kapatıyoruz. Boynunu
yukarı doğru kıvırıyoruz. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu ile göz yapıyoruz.
Aynı hamurla gül şeklini de hamuru açıp, 4,5 tane kesik atarak, ortasına harcını
koyup, gül gibi birbirine sararak yapıyoruz.
Kenarlarını da yaprak şeklinde kesip, koyuyoruz. 190 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
kuğu poğaça |