Islak
Kek
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağına yakın sıvıyağ
2 y.k dolu kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Yumurta şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı
ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kakao ve vanilyayı katıp, çırptıktan sonra bu
karışımdan 1,5 su bardağı kadar ayırıyoruz. Kalan karışıma kabartma tozu ile
unu ekleyerek çırpıyoruz. Kek harcımız çok yoğun olmayacak şekilde
hazırladıktan sonra, 180 derece fırında pişiriyoruz. Islak keklerin daha
lezzetli ve kuru olmaması için kürdan batırdığımızda hafif kirli haldeyken
çıkarmak, daha iyi bir sonuç veriyor. Zaten sıcaklığı ile biraz daha pişiyor .Fırından
çıkar çıkmaz, ayırdığımız karışımı
kekimize döküp, dilimliyoruz. Arzuya
göre üstünü benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslüyoruz... Afiyet olsun…
![]() |
ıslak kek |