Tarif Ara

Ne Aramıştınız?


Islak Kek

Malzemeler

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1 su bardağına yakın sıvıyağ

2 y.k dolu kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Yapılışı; Yumurta şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kakao ve vanilyayı katıp, çırptıktan sonra bu karışımdan 1,5 su bardağı kadar ayırıyoruz. Kalan karışıma kabartma tozu ile unu ekleyerek çırpıyoruz. Kek harcımız çok yoğun olmayacak şekilde hazırladıktan sonra, 180 derece fırında pişiriyoruz. Islak keklerin daha lezzetli ve kuru olmaması için kürdan batırdığımızda hafif kirli haldeyken çıkarmak, daha iyi bir  sonuç veriyor.  Zaten sıcaklığı ile biraz daha pişiyor .Fırından çıkar çıkmaz,  ayırdığımız karışımı kekimize  döküp, dilimliyoruz. Arzuya göre üstünü benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslüyoruz... Afiyet olsun…
ıslak kek