Browni
Malzemeler
85 gr. Margarin
200 gr. Bitter çikolata
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2 çay bardağı kadar un
1 çay bardağı fındık (iri çekilmiş)
Yapılışı;
Çikolata ve yağı bir kaba alıp, benmari usulü eritiyoruz.
Daha sonra bu karışıma şeker ilave ediyoruz. Yumurtaları tek tek
ekleyerek çırpıyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Pürüzsüz bir karışım hazırlayıp,
fındığı katıp, yavaşça karıştırıyoruz. Yağlı
kağıt serilmiş, fırın kabına döküyoruz. Kekin ince olması için, derin bir kek
kalıbı değil de, geniş bir tepside pişiriyoruz. 175 derece fırında pişiriyoruz. Kürdanı batırdığımızda temiz
çıkıyorsa, olmuş demektir. Brownimiz yemeye hazır…nefis bir kek…mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun…
![]() |
browni |