Karnabahar Kızartması
Malzemeler
1 tane küçük karnabahar
1 yumurta
1 y.k
limon suyu
Yarım çay bardağı soda
2,3 y.k
un
Tuz, karabiber
Galeta unu, sıvıyağ
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı;
Karnabaharı çok küçük
olmayacak şekilde doğrayıp, suda haşlıyoruz. Dağılmayacak kadar haşladıktan sonra, süzgece alıyoruz. Bir
kasede yumurta, soda, limon, tuz, karabiberi karıştırıp azar azar, un
ekliyoruz. Krep hamuru kıvamında bir
harç hazırlıyoruz. Karnabaharları önce bu karışıma, sonra galeta ununa bulayıp,
yağda kızartıyoruz. Kağıt havlu koyduğumuz tabağa alıp, yağını alıyoruz. Servis
yaparken arzu ederseniz, sarımsaklı yoğurtla sunabilirsiniz. Gerçekten
karnabaharın en lezzetli hali budur bence. Çocuklar yemeğinin
yüzüne bakmasalar da, kızartmasını afiyetle yiyorlar. J Siz de denerseniz şimdiden Afiyet olsun…
![]() |
karnabahar kızartması |