Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Karnabahar Kızartması
Malzemeler
1 tane küçük karnabahar
1 yumurta
1 y.k  limon suyu
Yarım çay bardağı soda
2,3 y.k  un
Tuz, karabiber
Galeta unu, sıvıyağ
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı; Karnabaharı çok küçük  olmayacak şekilde doğrayıp, suda haşlıyoruz. Dağılmayacak kadar  haşladıktan sonra, süzgece alıyoruz. Bir kasede yumurta, soda, limon, tuz, karabiberi karıştırıp azar azar, un ekliyoruz. Krep hamuru kıvamında  bir harç hazırlıyoruz. Karnabaharları önce bu karışıma, sonra galeta ununa bulayıp, yağda kızartıyoruz. Kağıt havlu koyduğumuz tabağa alıp, yağını alıyoruz. Servis yaparken arzu ederseniz, sarımsaklı yoğurtla sunabilirsiniz. Gerçekten karnabaharın en lezzetli hali budur bence. Çocuklar  yemeğinin  yüzüne bakmasalar da, kızartmasını afiyetle yiyorlar. J Siz de denerseniz şimdiden  Afiyet olsun…
karnabahar kızartması