Kafeste
poğaça
Malzemeler
200gr. tereyağı veya margarin
2 yumurta(sarıları üstüne)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 y.k şeker
Tuz, aldığı kadar un
İçine;
Beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı;
Yoğurma kabımıza, 3 su bardağı kadar unu koyup, ortasını havuz gibi açıyoruz. Oda
sıcaklığındaki tereyağını koyuyoruz. Ilık suda mayayı eritip, ilave ediyoruz. Sıvıyağ,
tuz, şeker ve yumurtayı da ekleyip,
yoğurmaya başlıyoruz. Elimizden kurtulana kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur
hazırlıyoruz. Hamurun üstünü, bezle
örtüp 1 saat bekletiyoruz. Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, resimdeki
gibi açıp, bıçakla şekil veriyoruz. Diğer yuvarlağa içini koyup, üstüne kafes
hamurunu kapatıyoruz. Yumurta sarısı sürüp, 20 dk. tepside bekletiyoruz. 190 derece fırında pişiriyoruz.
![]() |
kafeste poğaça |