Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Kafeste poğaça
Malzemeler
200gr.  tereyağı veya margarin
2 yumurta(sarıları üstüne)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 y.k şeker
Tuz, aldığı kadar un
İçine; Beyaz peynir, maydanoz

Yapılışı; Yoğurma kabımıza,  3 su bardağı kadar  unu koyup, ortasını havuz gibi açıyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağını koyuyoruz.  Ilık suda mayayı eritip, ilave ediyoruz. Sıvıyağ, tuz, şeker ve yumurtayı  da ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz. Elimizden kurtulana kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üstünü,  bezle örtüp 1 saat bekletiyoruz. Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, resimdeki gibi açıp, bıçakla şekil veriyoruz. Diğer yuvarlağa içini koyup, üstüne kafes hamurunu kapatıyoruz. Yumurta sarısı sürüp, 20 dk. tepside bekletiyoruz.  190 derece fırında pişiriyoruz. 
kafeste poğaça