But Böreği
Malzemeler
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, su
İçine;
Haşlanmış tavuk
Beyaz peynir, kaşar peynir
Karabiber, çubuk kraker
Kızartmak için; Sıvıyağ, galeta unu. 1
yumurta
Yapılışı;
Bir kaba hamurun bütün malzemelerini koyup, su ile yoğuruyoruz.
Orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlıyoruz. Haşlanmış tavuğu küçük
küçük doğruyoruz. Biraz beyaz peynir, biraz da rendelenmiş kaşar peynir ve karabiberle karıştırıyoruz. Hamuru ceviz
büyüklüğünde bezelere ayırıp, biraz un serperek, yarım cm. kalınlığında açıyoruz. İki ucuna tavuklu harç koyup, çubuk
krakeri uç kısımları dışarıda kalacak şekilde yerleştirip, sıkıca kapatıyoruz.
Ortadan ikiye kesip, elimizle sıkıştırarak, but şekli veriyoruz. But böreklerini önce yumurtaya, sonra galeta
ununa bulayarak, kızartıyoruz. Nugget tadında, yumuşacık bir börek. Denemenizi tavsiye
ederim. ..
![]() |
but böreği |