Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

But  Böreği
Malzemeler
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz, su
İçine; Haşlanmış tavuk
Beyaz peynir, kaşar peynir
Karabiber, çubuk kraker
Kızartmak için; Sıvıyağ, galeta unu. 1 yumurta

Yapılışı; Bir kaba hamurun bütün malzemelerini koyup, su ile yoğuruyoruz. Orta  yumuşaklıkta  bir hamur hazırlıyoruz. Haşlanmış tavuğu küçük küçük doğruyoruz. Biraz beyaz peynir, biraz da rendelenmiş kaşar peynir  ve karabiberle karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, biraz un serperek, yarım cm. kalınlığında  açıyoruz. İki ucuna tavuklu harç koyup, çubuk krakeri uç kısımları dışarıda kalacak şekilde yerleştirip, sıkıca kapatıyoruz. Ortadan ikiye kesip, elimizle sıkıştırarak, but şekli veriyoruz.  But böreklerini önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak, kızartıyoruz. Nugget tadında,  yumuşacık bir börek. Denemenizi tavsiye ederim. .. 
but böreği