Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Kalburabastı tatlısı
Malzemeler
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un
Şerbeti için; 3 su bardağı su
 2,5 su bardağı şeker,
 5,6 damla limon

Yapılışı; Bütün malzemeleri bir kapta yoğurup ,aldığı kadar un ilave ederek , yumuşak bir hamur hazırlıyoruz .En son cevizi hamura karıştırıyoruz.   Diğer tarafta şerbeti 10 dk. kadar kaynattıktan sonra, ılımaya bırakıyoruz.  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, eleğin tersinde çay tabağı kadar açıp, yavaşça şeklini bozmadan yuvarlayarak , rulo şeklinde  çıkarıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı da,  şerbette ılıktan biraz sıcak olacak şekilde  şerbetliyoruz.   Arada bir kaşıkla tepsinin kenarından,  daha iyi çekmesi için, tatlılara şerbeti gezdiriyoruz. Hem lezzetli , hem hem de hafif bir tatlı. Deneyenlere afiyet olsun….

kalburabastı