Kalburabastı
tatlısı
Malzemeler
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un
Şerbeti
için; 3 su bardağı su
2,5 su
bardağı şeker,
5,6
damla limon
Yapılışı;
Bütün malzemeleri bir kapta yoğurup ,aldığı kadar un
ilave ederek , yumuşak bir hamur hazırlıyoruz .En son cevizi hamura karıştırıyoruz. Diğer tarafta şerbeti 10 dk. kadar
kaynattıktan sonra, ılımaya bırakıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,
eleğin tersinde çay tabağı kadar açıp, yavaşça şeklini bozmadan yuvarlayarak ,
rulo şeklinde çıkarıyoruz. Yağlanmış
tepsiye diziyoruz. 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı
da, şerbette ılıktan biraz sıcak olacak
şekilde şerbetliyoruz. Arada
bir kaşıkla tepsinin kenarından, daha
iyi çekmesi için, tatlılara şerbeti gezdiriyoruz. Hem lezzetli , hem hem de hafif
bir tatlı. Deneyenlere afiyet olsun….