Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Kuru Mantı
Malzemeler
Un, tuz, su,
1 yumurta
3 tane patates
1 soğan,1 tatlı k. salça
 Karabiber,pulbiber
Sarımsaklı yoğurt
Sıvıyağ

Yapılışı; Mantı bildiğimiz mantı. Ama, bu mantımızın özelliği patatesli olması ve suda haşlanmaması. En az kıymalı kadar lezzetli oluyor. Kuru olduğu içinde kıtır kıtır bir mantı. Umarım siz de seversiniz. Öncelikle patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz. Soğanı rendeleyip, tavada çok az sıvıyağ ve salça ile kavurup, patatesleri ilave ediyoruz. Tuz, karabiber, pulbiber ekliyoruz.  Bir iki kere  karıştırdıktan sonra, aygazdan alıp,  soğumaya bırakıyoruz.  İstediğimiz miktarda unu, bir kaba koyuyoruz. Yumurta, tuz ve su ekleyerek, hafif  sert bir hamur hazırlıyoruz.  Ben iki bardak unla hazırladım. Bir beze yaptım. Hamuru tezgahta yufka gibi açıyoruz. İri,  iri kareler  kesiyoruz. Ortalarına patatesli harçtan koyup, kapatıyoruz. Her yeri yağlanmış teflon tepsiye diziyoruz. Büyük teflon tava da olabilir. Aygazın büyük gözünde iki tarafını da pişiriyoruz. Servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos koyuyoruz. Afiyet olsun…
kuru mantı