Kuru
Mantı
Malzemeler
Un, tuz, su,
1 yumurta
3 tane patates
1 soğan,1 tatlı k. salça
Karabiber,pulbiber
Sarımsaklı yoğurt
Sıvıyağ
Yapılışı;
Mantı bildiğimiz mantı. Ama, bu mantımızın özelliği patatesli olması ve suda haşlanmaması. En
az kıymalı kadar lezzetli oluyor. Kuru olduğu içinde kıtır kıtır bir mantı. Umarım siz de seversiniz. Öncelikle
patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz. Soğanı rendeleyip, tavada çok az sıvıyağ ve
salça ile kavurup, patatesleri ilave ediyoruz. Tuz, karabiber, pulbiber ekliyoruz. Bir iki kere
karıştırdıktan sonra, aygazdan alıp,
soğumaya bırakıyoruz. İstediğimiz
miktarda unu, bir kaba koyuyoruz. Yumurta, tuz ve su ekleyerek, hafif sert bir hamur hazırlıyoruz. Ben iki bardak unla hazırladım. Bir beze
yaptım. Hamuru tezgahta yufka gibi açıyoruz. İri, iri kareler
kesiyoruz. Ortalarına patatesli harçtan koyup, kapatıyoruz. Her yeri
yağlanmış teflon tepsiye diziyoruz. Büyük teflon tava da olabilir. Aygazın
büyük gözünde iki tarafını da pişiriyoruz. Servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı
yoğurt ve salçalı sos koyuyoruz. Afiyet olsun…
![]() |
kuru mantı |