Mikro
dalga fırında kek tarifi
Mikro dalga fırında kek çok pratik, gerçekten
acil durumlar için harika bir yöntem. 4 dakikada kek pişirmek güzel tabi ama,
şunlara dikkat edersek tabi… Kek kalıbımızın derinliği, genişliği pişme
süresini biraz değiştiriyor. 30 sn. 1 dk. gibi süreler. Bu da en önemli unsur,
çünkü az pişmiş biraz daha fırına koysam diyemiyoruz. Kek katılaşabilir veya
yanabilir. Bu nedenle ben kendim için yaptığım 3-4 kişilik tarifle, kullandığım
kek kalıbı ölçülerini veriyorum. Diğer klasik
kalıplar için süre ve ölçüleri de en kısa zamanda yapıp, yazacağım inşallah..
Malzemeler
1 büyük yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 fincan süt
1 çay bardağı şeker
1 çay k. kabartma tozu, vanilya
1,5 y.k kakao
2-3 fincan un
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ, süt
ekleyip çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de ekleyip bir iki kere çırptıktan sonra,
en son un ekleyerek çok katı olmayacak şekilde hazırlıyoruz. Genişliği 13-14
cm.’lik derinliği 8 cm. ‘lik yağlayıp, un serptiğimiz borcama kek harcımızı döküyoruz. Kekimizi fırına
koyuyoruz. . Mikro dalga fırınımızı, en yüksek ayar düğmesine ve 4 dakikaya ayarlıyoruz. Bu fırının tavuk-et
pişirme ayarı yani. Fırından çıkınca 5 dk. sonra ters çevirip çıkarıyoruz. Hangi sosu yapsam derken kekin yarısının olmadığını fark ediyoruz. Bir daha ki kekimize artık:(
Gerisi size kalmış istediğiniz sosla afiyetle yiyiniz...J
![]() |
mikro dalgada kek tarifi |