Tarif Ara

Ne Aramıştınız?

Patlıcan  Kebabı
Malzemeler
4 tane patlıcan
150 gr. Kıyma
1 tane soğan
1 büyük domates
2 tane sivri biber
Maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Sıvıyağ, salça

Yapılışı; Patlıcanları şeritli olarak kesiyoruz. 15-20 dk. tuzlu suda beklettikten sonra kurulayıp,  2-3 parmak genişliğinde dilimliyoruz. İçlerini oyacakla  çıkarıp,kase gibi yapıyoruz. Sıvıyağda çevirerek kızartıyoruz.  Fırın kabımıza alıyoruz. Şimdi karnıyarık içi hazırlar  gibi, kıyma, soğan ve biberi kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız domatesi ilave ediyoruz. Domatesler de pişince, tuz ve baharatları ekliyoruz. Maydanozu ekleyip, altını kapatıyoruz. Patlıcan kaselerini kıymalı içle dolduruyoruz. 1 bardak suda, 1 tatlı kaşığı salçayı eritip, ilave ediyoruz. Fırına verirken üzerine birer dilim domates koyuyoruz. İç harcını aynı şekilde kuşbaşı etle de hazırlayabilirsiniz.  180 derece fırında 10 dk. kadar pişiriyoruz. Patlıcan  kebabımız hazır.  Afiyet olsun..
patlıcan kebabı