Patlıcan Kebabı
Malzemeler
4 tane patlıcan
150 gr. Kıyma
1 tane soğan
1 büyük domates
2 tane sivri biber
Maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Sıvıyağ, salça
Yapılışı;
Patlıcanları şeritli olarak kesiyoruz. 15-20 dk. tuzlu
suda beklettikten sonra kurulayıp, 2-3
parmak genişliğinde dilimliyoruz. İçlerini oyacakla çıkarıp,kase gibi yapıyoruz. Sıvıyağda çevirerek
kızartıyoruz. Fırın kabımıza alıyoruz. Şimdi
karnıyarık içi hazırlar gibi, kıyma,
soğan ve biberi kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız domatesi ilave ediyoruz.
Domatesler de pişince, tuz ve baharatları ekliyoruz. Maydanozu ekleyip, altını
kapatıyoruz. Patlıcan kaselerini kıymalı içle dolduruyoruz. 1 bardak suda, 1
tatlı kaşığı salçayı eritip, ilave ediyoruz. Fırına verirken üzerine birer
dilim domates koyuyoruz. İç harcını aynı şekilde kuşbaşı etle de
hazırlayabilirsiniz. 180 derece fırında
10 dk. kadar pişiriyoruz. Patlıcan kebabımız hazır. Afiyet olsun..
![]() |
patlıcan kebabı |